De woonwinkel

  • Een antwoord op al uw woonvragen

  • Vanaf 1 december 2011 beantwoordt De Woonwinkel woonvragen van inwoners uit Beernem, Damme, Oostkamp en Zedelgem.


    De verschillende gemeentebesturen en OCMW’s richtten er met de steun van de Provincie West-Vlaanderen en de Vlaamse Overheid de intergemeentelijke samenwerking De Woonwinkel op. Inwoners kunnen er terecht voor advies, informatie en begeleiding op maat rond huren en kopen, premies, verbouwen, energie en de kwaliteit van de woning.


    Geschiedenis
    De zoektocht naar een betaalbare en kwalitatieve woning verloopt voor veel inwoners moeizaam. Een aantal algemene fenomenen zoals de stijgende huur- en verkoopprijzen, de lange wachtlijsten voor sociale woningen, de vergrijzing,… liggen aan de basis van veel woonvragen. Mensen weten niet altijd waar ze met deze vragen of problemen terecht kunnen. In januari 2010 besloten de gemeentebesturen en OCMW’s van Beernem, Damme, Oostkamp en Zedelgem om de handen in elkaar te slaan. Met de steun van de Provincie West-Vlaanderen en de Vlaamse overheid richten ze de intergemeentelijke samenwerking De Woonwinkel op.​

    De vier personeelsleden (een coördinator, een sociaal – en een technisch adviseur en een administratieve medewerker) staan klaar om de woonvragen van de inwoners uit de vier gemeentes te beantwoorden.