• Op zoek naar een nieuwe woning?

 • Bij De Woonwinkel kan je terecht voor informatie omtrent de Vlaamse Huursubsidie, het verkrijgen van een checklist om te controleren of een woning van goede kwaliteit is.

  Wil je een sociale woning huren? Samen zullen we de voorwaarden en mogelijkheden bekijken en eventueel verder begeleiden bij je inschrijving, dit bij de sociale huisvestingsmaatschappij of het sociaal verhuurkantoor. Ook vullen we samen met jou de nodige formulieren in.

  Eigenaars en huurders kunnen ook bij ons terecht met vragen over de huurwetgeving en de minimumvereisten waaraan een huurwoning moet voldoen.

  Daarnaast helpen we je verder bij vragen over huurcontracten, de duur van de huurovereenkomst, kwaliteitsvoorwaarden, de indexering van de huurprijs, de verkoop van een verhuurde woning en nog zoveel meer.

  Meldpunt discriminatie

  Discriminatie is verboden, en dat bij elke fase van de verkoop of verhuur van een woning. Wie slachtoffer of getuige is van discriminatie kan dit melden.

  Inwoners van Beernem, Damme, Oostkamp, Torhout en Zedelgem kunnen terecht aan ons loket wanneer zij een klacht hebben rond huisvesting. Wij vullen samen met jou het online formulier in en sturen dit door naar Unia.

  Unia is een onafhankelijke openbare instelling die discriminatie bestrijdt en gelijke kansen bevordert. Ook op de huisvestingsmarkt. De medewerkers van Unia informeren je over je rechten. Ze luisteren en registreren je verhaal en zoeken, indien jij dit wenst, samen naar een oplossing.

  Meer info op https://www.unia.be/nl/actiedomeinen/huisvesting