De aannemerspool van De Woonwinkel

 • Inwoners van Beernem, Damme, Oostkamp, Torhout en Zedelgem kunnen steeds terecht bij de energiecoach van De Woonwinkel met al hun vragen rond renovatie en energie. Uit de grote vraag naar renovatie adviezen blijkt dat de intentie tot renoveren bij particulieren hoog is. De renovatiegraad stijgt echter niet in gelijke tred met de intentie. Uit de vele vragen over betrouwbaarheid van aannemers, standaard offertes, kostprijzen en technische ondersteuning blijkt dat de stap naar een aannemer voor de particulier vaak nog te groot is.

   

  Het doel van de aannemerspool

  Om de burgers te ondersteunen in het contact met aannemers, kunnen zij beroep doen op het ontzorgingstraject onder begeleiding van de energiecoach. Naast adviesverlening rond het energiezuinig renoveren van de woning, begeleidt de energiecoach ook particulieren bij de offerteaanvraag en het vinden van een aannemer die de geadviseerde werken kan uitvoeren. Tijdens en na de werken komt de energiecoach langs om te kijken of de werken naar wens verlopen. Eens de werken goedgekeurd zijn en de burger de eindfactuur betaalde, worden de nodige documenten opgevraagd om een eventuele premie aan te vragen. Voor de premieaanvraag zelf wordt een afspraak gemaakt op het loket van De Woonwinkel. Op deze manier zijn de burgers echt gedurende het volledige traject ontzorgd.

  Omdat deze gratis adviesverlening en begeleiding vanuit de energiecoach enkel mogelijk is mits goede afspraken met lokale aannemers, werd hiervoor een aannemerspool opgericht.

  De aannemerspool brengt alle aannemers samen die actief samenwerken met de energiecoach en het reglement voor deelname aan de aannemerspool ondertekenden. Dit reglement onderbouwt de goede samenwerking en de vertrouwensband tussen de aannemers en de inwoners/klanten.

  Energetische renovaties in het vooruitzicht?

  Klinkt bovenstaande informatie over het ontzorgingstraject je als muziek in de oren? Bel of mail De Woonwinkel en we maken een afspraak voor een gratis huisbezoek van de energiecoach.

  Staan er renovatiewerken op de planning, maar is de ondersteunende rol van de energiecoach niet noodzakelijk? Contacteer gerust zelf de deelnemende aannemers.

  De lijst van onze deelnemende aannemers is samen met het reglement terug te vinden op onze website. Je kan er duidelijk zien welke aannemer welke werken uitvoert.

  Maak jij graag deel uit van onze aannemerspool?

  Ben je een aannemer en wil je graag samenwerken met de energiecoach? Bel of mail ons om een afspraak te maken voor een gesprek. Nadat enkele referenties werden nagegaan en/of huidige werven werden bezichtigd, kan je toetreden tot onze aannemerspool. Het reglement kan je lezen op onze website.